13 Apr 2019

ONFF-0395 De Werf

Call: OO7Z/p
QSO': 68

Date : 13-04-2019
Operators: Peter
Location : Laakdaal




Vanochtend was het zonnig maar berekoud en met momenten erg sterke wind. Dan maar een dikke jas aan en een wintermuts opgezet en ONFF-0395 geactiveerd.
Dit is een klein en  drassig stukje natuurgebied. Laarzen zijn aan te bevelen. Het gebied is zeer goed bereikbaar langs de drukke Diestsebaan.
Voor fietsers geen probleem, maar voor de auto is er amper parkeergelegenheid. Je kan ook de weide op rijden.  Maar enkel voor 4x4 wegens  de putten en plassen aan de ingang. 
Net voor de ingang van de weide, aan de overzijde, is er plaats voor 1 auto. Iets verder kan je de auto gemakkelijk kwijt aan het kasteel van Zerezo de Tajada.
In de volksmond het klooster van de zusters Norbetinessen. Geldig voor Belgian Castles Award ON-00584.
Op de weide is er voldoende gelegenheid om een mastje recht te zetten. Veel weidepalen zonder storende overhangende bomen.  Er staat zelfs centraal in de weide een grote paal.
Echter vandaag niet gebruiken wegens te drassige omgeving. De condities waren nogal wisselend. De 20 meterband was eerder zwak.
Beter ging het op de 30-en vooral 40-meterband. Set-up is Yaesu FT817ND, 5 watt QRP. Een Sotabeams 10 meter glasvezel telescopische mast met een drieband linked dipool.

No comments:

Post a Comment