8 Apr 2019

ONFF-0705 Steenhovebos

Call: ON/PD0RWL/p @ ON2GA/p
QSO': 67      QSO':101
Date : 08-04-2019

Operators: Toon
Location :Merksplas





Vandaag is ON2GA Gert-Jan mee geweest,samen een fijne dag gehad in ONFF-0705.
Samen wat ervaringen gedeeld,leuk dit kan en ook doorzetting geeft anderen die ook geïnteresseerd zijn in de zendamateur hobby en ook mee gaan doen,o.a Danny ON3GTV is eind 2018 na  zijn eerste ONFF activiteit nu ook dikwijls in de Flora Fauna actief.
Gert-Jan , ON2GA is op 40 meter begonnen ,elkaar wat te helpen ,nadien naar de 80 meter gegaan wat ook leuk is de ON en de PA en nog verre station te mogen werken. TNX voor de spotters!
Met 70 qso van Gert-Jan ben ik hierna aan de slag gegaan,op 80 meter en nadien 40 en nog wat op 20 meter. Met 67 qso’s gestopt.
Zo Gert-Jan weer de microfoon kreeg en de 2de ronde kon beginnen .leuk er ook nog DX bij was. Senegal en USA
Ook het loggen ging prima,importeren e.d verliep ook goed voor de eerste keer.
René PH3V, kwam ook een bezoek brengen,leuk onderling qso..
Gezien mijn GPS niet goed werkt is een vergelijk gemaakt met drie smart telefoons dit eens te vergelijken,die van mij wijk de GPS namelijk erg sterk af.
Hier in ONFF-0705 dik 150 meter uit het ONFF-0705 gebied
We kregen dit niet direct opgelost,maar dit wordt later weer eens verder bekeken wat en hoe op goede instelling te krijgen.
Een wens is,de GPS goed ga werken wand dit is wel probleem voor mij in de Flora Fauna.
Intussen is dit opgelost,alle GPS instellingen uit en weer aan gezet,en GPS WERKT weer!

Het bos geeft prima ruimte voor afspannen van de FD 4,die vooraf nog was aanpassing nodig had,maar de aanpassing ander Balun 1:6 verliep prima,goed SWR op al de amateur banden.
Gewerkt met de Icom 706MK2G,waar we ook op 2 meter nog wat qso’s mochten maken met mobiel antenne,leuk Swa hier aan te treffen.
De mast is op de auto -trekhaak  geplaatst,verder de set en tuner op tafel en accu milieu bewust in een accubak zo zijn er vele qso’s gemaakt in een rustige omgeving,zonder enig QRM,.
Later de middag als de zon doorkomt zijn de vogels ook in fluitend en tjilpend in qso.

No comments:

Post a Comment